lördag 30 april 2011

v. 17 Tema: Orange och svart

Ja, färgerna den här veckan kändes ganska givna... Det var inte så svårt att bestämma färger den här veckan tyckte jag... Jag valde de dessutom av flera anledningar...

Som bekant är det ju valborgsmässoafton idag, och jag personligen förknippar det med just färgerna orange och svart...

Men så fanns det som sagt en annan anledning till valet också... Den här veckan, första veckan i skolan efter påsklovet, som logiskt nog, eftersom måndagen var en röd dag, har varit en dag kortare, har det varit temavecka, Hälsovecka, hela veckan... Så vi har inte haft så mycket vanliga lektioner, utan pratat massor om hälsa, haft föreläsningar och sånt där, om både psykisk och fysisk (o)hälsa... Så i torsdags, efter morgonens föreläsning, hade vi en liten workshop om det vi haft föreläsning om... Vi skulle måla små bilder, med enbart färger, alltså inga motiv, där vi beskrev nånting... En sak där vi illustrerade nånting som fick oss att må bra och nånting som fick oss att må dåligt... Och på den bra saken målade jag orange, eller ja, jag blandade gul och röd då, eftersom det inte fanns nån orange... :-P Och sen på den dåliga saken målade jag visserligen inte helsvart, men blåsvart, jag blandade i lite blått i det också, då det kändes alldeles för dystert med bara svart...

Jaja, där blev det väldigt mycket om egetnlgien inget alls, men där har ni iallafall förklaringen till veckans bilder... ;-)

Så ut och fota nu med er... :-P Kanske ska ni ut och titta på nån valborgseld som ni kan fota...??!! :-P

Till sist vill jag bara önska er alla en supermysig valborg!!! :-) Hoppas den blir varm och solig, och utan alltför mycket blåst!!!

9 kommentarer:

 1. Nu har jag fått ut mitt bidrag!!! ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag önskar dig detsamma!
  Mina färger är på plats. Skönt att slippa nedskräpningen som brukar vara förfärlig i Lund på Valborg. Vi firar i Budapest.

  SvaraRadera
 3. Hittade hit via en annan blogg och blev glad att se att #Fredagsfärgerna" är tillbaka om än i ny regi. :)
  Mitt bidrag är uppe nu.
  http://www.kerstinsfoto.se/?p=3124

  SvaraRadera
 4. Och här kommer mitt andra bidrag.

  SvaraRadera
 5. Trevlig Valborg själv till dig o alla andra :)
  Något åt orange o svart-hållet finns hos mig :)

  SvaraRadera
 6. Här kommer mitt bidrag. Ha en fin Valborg!

  SvaraRadera
 7. Tyckte det var lite knepigt med färgen orange, men nu finns ett bidrag hos mig. :-)

  SvaraRadera